מפרסמים ומשווקים העוסקים בטרפיק, משתמשים בדרכים יצירתיות וחכמות להמיר את הגולשים ללקוחות. הם משתמשים בדפי נחיתה ככלי פרסומי ליצירת מערכת יחסים עם הגולש. תהליך שבסופו, הגולש הופך ללקוח (או לא).
ישנם סוגים רבים של דפי נחיתה. אסכם רק 6 מתוחם, המהווים את הרוב הגדול מכלל משפחת דפי הנחיתה. לכל אחד מהדפים שארחיב עליו, יש יתרונות, חסרונות ושימושים שונים, הפוסט יסכם את סוגי דפי הנחיתה בקצרה.
הקדמה – מהו דף נחיתה?
תחילה, נגדיר מהו דף נחיתה רק בשביל לסדר את העניינים. דף נחיתה הוא עמוד אינטרנט, שמטרתו לבצע המרה של גולש ללקוח או הפקת רווחים מכלל הפעולות של הגולש. לרוב הגולש הגיע לעמוד נחיתה לאחר שנחשף לפרסומת מאחד מהערוצים הבאים:
- תוצאה בגוגל
- פרסומת באתר
- מסע פרסום בגוגל
- מניוזלטר
- מודעה מודפסת
- פרסומת בטלוויזיה
מטרת דף הנחיתה: לפשט את תוכן מסע הפרסום ולשכנע את הגולש לבצע תהליך אשר יהפוך אותו ללקוח. על מנת שזה יתקיים נבחר את הדף הנחיתה המתאים לנו מתוך 3 קטגוריות של דפים:
- דפי נחיתה עצמאים – כוללים: הרשמה, דף נחיתה (אינפורמטיבי) ודף נחיתה ויראלי
- מיני-אתר (Microsites) – מבנה מצומצם של עמודים מאוגדים ״לעמוד נחיתה״
- עמוד אתר – עמוד מוצר או דף בית באתר, יכול לשמש כדף נחיתה גם כן
5 סוגי דפי נחיתה
- דף נחיתה לאיסוף פרטים (קלאסי) – מטרתו לאסוף פרטים אישיים של לקוחות פוטנציאלים המביעים התעניינות במוצר או בשירות. דף נחיתה טוב מצריך כותרת מכרתית משכנעת, תוכן שיווקי שנון, רשימת המדגישה את היתרונות במוצר או בשירות, וטופס מילוי פרטים אשר עשוי להיות מחובר למערכת לידים או למערכת דיוור. עיצוב של דף נחיתה יכול להיות בדומה לקווי העיצוב של המותג.
- דף נחיתה ארוך / One Page – דף נחיתה העושה שימוש לרוב בתאוריית ה-״המשפך״ (Funnel – מודל לשיטת מכירה) מאופיין בעמודים שאורכם לא פחות 5000 פיקסל, תפקידם לפשט את מורכבות ההצעה העסקית, עונים על מספר רב של שאלות אשר מעלים תהייה סבירה, מכילים הוכחות חברתיות, עדויות וידאו ותמונות.
- דף נחיתה ויראלי – נוצר על מנת להפיץ בז וויראלי על ידי תוכן מעניין או מתוחכם, ומתחלק ל-3 תת סוגים עיקריים:
א. תוכן רכלני, הגולש מגיע לעמוד אשר התוכן בו עוסק סביב שמועה, רכילות או אייטם המעורר סקרנות בצורה ניקרת – האינסנטיב של העמוד, הוא אינטראקציה עם באנרים, המפרסם מקבל כסף מחשיפה לבאנרים והקלקות. הבז של האייטם יוצר שיתוף של העמוד ומועבר הלאה בצורה ויראלית. לדוגמא: Viral Nova, Upworthy, BuzzFeed
ב. תוכן נעול, (מכונה גם: ״מלכודת קליקים״) מפרסמים מזהים תוכן מבוקש אך עם מינימום היצע (תוצאות בגוגל), ומנצלים את הפער ביצירת תוכן פיקטיבי (בחלק מהמקרים) על מנת למשוך תנועה לעמודים שהם יצרו. בפועל, גולש שהגיעה לדף נחיתה שמילת הפתח שחיפש העלתה את התוצאה, נכנס למסכת הקלקלות ודרישות מהמפרסם. החל ממילוי טפסים ושאלונים והקלקלות על באנרים. תרמית מוכרת למחפשים סידרתים. גם במקרה הזה, הכנסותיו מחשיפה והקלקות על באנרים. דוגמאות לחיפושים: סדרות שטרם הגיעו לרשת, סרטים ותוכנותג. תוכן מאתגר, חברות עושות שימוש בדפי נחיתה מסוג זה על מנת להפיץ תוכן כייפי (במידה מסוימת), יכול להיות סרטון וידאו או משחק פלאש המזוהה עם המותג . פיתוח עמודים כאלה נעשה בעיקר ליצירת מודעות, בז לארגונים וחברות. העלויות יקרות ובעיקר לצורכי מיתוג ושיווקכמו כן גם משווקים (אפילייטים) עושים שימוש במשחקי טריוויה ושאלונים המספקים נתונים אודות הגולש (לדוגמא: לאיזה שחקן אתה הני הכי דומה, איזה דמות אתה בסדרה … וכו׳), ומפיקים רווחים מחשיפה לרשתות תוכן
- יצרנים גדולים בעולם עושים שימוש במיניסייטים (אתרים מוקטנים) דפי נחיתה המאגדים מספר מצומצם של עמודים, הם נכללים במטריית הדפי נחיתה כיוון שהם חלק נפרד "מאתר-האם" ויש להם חלק בתהליך המכירה. יצרני מכשירי חשמל, יעשו שימוש במיניסייט על מנת לרכז את ליין המוצרים המסוים למסע פרסום אחד, בעוד שמהווה חלק קטן מכלל מוצריהם. (לדוגמא: פנסוניק תשיק את סדרת המסכים 50״ אינץ עד 60״ בסדרת מסכי התלת ממד) כשמדובר במפרטים טכניים והדגמת המוצר, מס׳ עמודים יעשו את העבודה.
- דף הבית כעמוד נחיתה – הברירה הטבעית של מפרסמים, להפנות לעמוד הבית של האתר, כשאין ברשותם עמוד נחיתה זמין. לא אידיאלי למסע פרסום, כיוון שאחוזי ההמרה שלו לא גבוהים במיוחד. הייחוד של דפי נחיתה הוא התמקדות בהצעה העסקית ומדידה אפקטיבית של תוצאות מסע הפרסום, עם תוכן מושחז להמרה. בעוד שבעמוד הבית ישנו תוכן כללי עם פן תדמיתי עם אין ספור הסחות דעת. ומה הסיכוי שתוכן המודעה במסע הפרסום יעלה בקנה אחד עם עמוד הנחיתה של אתר הבית? -אפסי, לכן הסיכוי שמבקר שהגיע ממסע פרסום יזדהה עם התוכן, לא גבוהה במיוחד וכתוצאה מכך מסע פרסום כושל ויקר
לסיכום: איזה דף נחיתה הוא הטוב מכולם?
באופן כללי, תלוי מי אתה ומהן מטרותיו של מסע הפרסום שלך. דפי נחיתה לאיסוף לידים הם האופציה המועדפת ביותר על ידי רוב המפרסמים ובעלי העסקים, בניגוד לעמוד הבית אשר מספק אחוזי המרה נמוכים מאלו שדף נחיתה ממולח יפיק.
למסע פרסום מוצלח צריך דף נחיתה ייעודי.